2023ko urriaren 27an Goizanen eguerdiko 12tan
Desarrollo de quesos azules a partir de leche de cabra
Ibarbi edo Errezil sagarra
Pappstor
Sagarrak, sagardotarako Euskal sagar ekologikoak
Biziola herriz herri: eskala jauzia banaketan oinarrituz
Belaunaldi aldaketak
Terreno errentamendu kontratuak eta mahasti berriak landatzea
Upategian berrikuntzak
Enoturismoa
Mikorrizatutako baso zaharra
Balerdipeko erleak: belaunaldi aldaketa
Ekintzatzailea eta astoka proiektua
Iragana erreparatuz, etorkizun berriak
Balerdipeko erleak: berrikuntza
Txitak oilategian bertan hazteko proiektua
Gaztaintxulo, esplorazioa, emozioak eta heziketa
Pelegriñene baserria
Xarrondo esnea
Gure lurraren anistasuna erakusgai
Aberdeen Angus arrazako txahalen haragi pakete salmenta
Herriko gazteak lehen sektorera erakartzen
Sagarraren munduan barrena
Aginaga biziberritzen herri kooperatiba
Aramugarri
Erbel Elkartearen ikusgarritasuna handitzea eta erreginen zabalkundea sustatzea
Gaztagintza dibertsifikazioa: Behiar proiektua
Balerdipeko erleak: dibertsifikazio ekonomikoa
Artotik (epez kanpo)
Proiektu hauek azterturik, zoriondu egin nahi dituzte parte-hartzaile guztiak. Lehenengo edizioa izateko proiektu kopuru haundia aurkeztu delako, bestetik gazteen eta emakumeen partaidetza altuagatik.
Guztiak aztertu ondoren erabaki hau hartzen dute:
Titulua: IBARBI EDO ERREZIL SAGARRA
Deskribapena: Ibarbi Errezil Sagarra kooperatibaren proiektu estrategiko berritzailea: ekoizpenaren optimizazioa, merkaturatzea eta jatorrizko izendapena lortzea.
Egilea: IBARBI ERREZIL SAGARRA KOOPERATIBA
Tituloa: IRAGANA ERREPARATUZ, ETORKIZUN BERRIAK
Deskribapena: Esnekien salmenta zuzena egitea , belaunaldi aldaketa ondoren ustiategia errentagarria izateko
Egilea: MAITE MANCISIDOR
Tituloa: PELEGRIÑENE BASERRIA
Deskribapena: Tomate ekoizpenaren negozioan erreleboa
Egilea: MADDALEN ODRIOZOLA
Tituloa: GAZTAGINTZA DIBERTSIFIKAZIOA: BEHIAR PROIEKTUA
Deskribapena: Dibertsifikatzeko apustua egin dute, ekoizpen ekologikoan oinarritutako behi eta latxa ardi esneen nahasketarekin formatu handiko gazta baten garapena eginez.
Egilea: SAKONA ETXALDEA E.Z.
Tituloa: BELAUNALDI ALDAKETA
Deskribapena: Upategi familiar baten belaunaldi aldaketa eman da iloben eskutara pasatuz.
Egilea: GAÑETA TXAKOLIÑA
Tituloa: DESARROLLO DE QUESOS AZULES A PARTIR DE LECHE DE CABRA
Deskribapena: Se pretende diversificar en la actividad de la quesería elaborando un queso de alto valor añadido que permita mejorar la competividad del negocio elaborando queso azul a partir de leche de cabra.
Egilea: NAGORE MARTIN
Tituloa: SAGARREK, SAGARDOTARAKO EUSKAL SAGAR EKOLOGIKOA
Deskribapena: Euskal Herriko sagarrondoak landatu eta ekologiko sisteman sagardotarako sagarra ekoiztuko da, bertako sagardotegiei zuzenean saltzeko.
Egilea: OIHANA REKALDE
Tituloa: EKINTZATZAILEA ETA ASTOKA PROIEKTUA
Deskribapena: Pertsonen osasun fisiko eta emozionala hobetzea astoek lagundutako ekintza eta saio alternatiboen bidez, bide batez arrisku larrian dagoen bertako arrazako Enkarterrietako astoari berrerabilpen berria ezarriz.
Egilea: RAKEL IRIGOIEN
Tituloa: GAZTAINTXULO
Deskribapena: 3-9 urteko haur eta gaztetxoei naturan hezteko gunea izango da, lurrarekin adeitsuago izaten ikasiz eta bizilagun ditugun animaliekiko bizipenetan trebatuz.
Egilea: ANE ARANBURU
Tituloa: ARTAMUGARRI
Deskribapena: Artamugarri: baratza, denda eta formakuntza.
Egilea: AMAIA ALBERDI
LANDAOLA GIPUZKOAKO LANDA GARAPEN ELKARTEEN FEDERAZIOA
Alkiza Plaza · 20494 Gipuzkoa
landaola@landaola.eus